Reseadapter och eluttag i Skottland

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Skottland, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Skottland. Den typ eller de typer av eluttag som används i Skottland är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Skottland samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Skottland? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Skottland till Sverige.

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Reseadapter behövs till eluttag i Skottland

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Skottland så måste du ta med en reseadapter, då de i Skottland använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Skottland.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Skottland som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Skottland.

Reseadapter som passar eluttag i Skottland

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Skottland, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Skottland. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Skottland.

Reseadapter Skottland till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Skottland i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Skottland till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Skottland. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Skottland

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Skottland, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Skottland.

Att besöka Skottland som turist

Skottland är ett av de mest populära turistmålen i världen. Varje år strömmar miljontals människor till de böljande kullarna, den dramatiska kusten och de livliga städerna. Det finns många anledningar till varför Skottland är så populärt bland resenärer.

Landskapet är faktiskt en av de största attraktionerna. Skottland är ett vackert land med ett varierat landskap. Du kan hitta allt från fantastiska stränder till karga berg. Det finns också många sjöar och floder som ger ett fantastiskt landskap.

Kulturen är en annan anledning till varför folk älskar att besöka Skottland. Det finns en rik historia och kultur att upptäcka. Från den traditionella musiken och dansen till den utsökta maten och drycken finns det något som är värt att uppleva.

Om du letar efter ett äventyr är Skottland rätt plats för dig. Det finns gott om aktiviteter som kan underhålla dig. Från vandring och mountainbike till golf och skidåkning - du kommer aldrig att ha tråkigt i Skottland.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Skottlands eluttag. 😊