Resmål/Reseadapter/Sint Maarten

Reseadapter och eluttag i Sint Maarten

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Sint Maarten, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Sint Maarten. Den typ eller de typer av eluttag som används i Sint Maarten är Typ A och Typ B, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 110 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Sint Maarten samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Sint Maarten? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Sint Maarten till Sverige.

🇸🇽

Reseadapter behövs till eluttag i Sint Maarten

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Sint Maarten så måste du ta med en reseadapter, då de i Sint Maarten använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Sint Maarten.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Sint Maarten inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Sint Maarten.

Reseadapter som passar eluttag i Sint Maarten

Reseadapter för eluttag Typ B

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Sint Maarten, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Sint Maarten. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sint Maarten.

Reseadapter Sint Maarten till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Sint Maarten i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Sint Maarten till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Sint Maarten. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Sint Maarten

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Sint Maarten, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Sint Maarten.Illustration av eluttag Typ B som används i Sint Maarten.

Att besöka Sint Maarten som turist

Sint Maarten är populärt bland turister eftersom det är lätt att ta sig dit, det är vackert landskap och det finns ett stort utbud av aktiviteter. Landet består av två olika delar: Sint Maarten och Saint Martin. Sint Maarten är den nederländska sidan och Saint Martin är den franska sidan.

Den bästa tiden att besöka Sint Maarten är mellan december och april när vädret är svalare och torrare. Det är dock också den mest hektiska tiden på året, så det är viktigt att boka boende i förväg.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Sint Maartens eluttag. 😊