Reseadapter och eluttag i Serbien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Serbien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Serbien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Serbien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Serbien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇷🇸

Reseadapter behövs inte till eluttag i Serbien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Serbien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Serbien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Serbien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Serbien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Serbien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Serbien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Serbien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Serbien.

Att besöka Serbien som turist

Serbien håller på att bli ett alltmer populärt turistmål, där folk kommer för att njuta av landets rika historia och naturliga skönhet. Landet har mycket att erbjuda turisterna, från de antika ruinerna i Stari Ras och Viminacium till det fantastiska bergslandskapet i Tara nationalpark. Det finns också gott om livfulla städer att utforska, som Belgrad, Novi Sad och Nis. Oavsett om du är ute efter ett kulturellt äventyr eller en avkopplande semester har Serbien något för alla.

Den bästa tiden att besöka Serbien är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och soligt. Men om du vill undvika folkmassorna kan du också besöka landet under mellansäsongerna vår och höst. Vintern kan vara kall i Serbien, men det finns fortfarande gott om saker att göra, som att åka skidor i Kopaonik eller besöka de olika mysiga julmarknader som finns.