Reseadapter och eluttag i Senegal

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Senegal, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Senegal. Den typ eller de typer av eluttag som används i Senegal är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Senegal samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇸🇳

Reseadapter behövs inte till eluttag i Senegal

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Senegal så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Senegal använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Senegal samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Senegal. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Senegal. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Senegal

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Senegal, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Senegal.

Att besöka Senegal som turist

Senegal är ett populärt resmål av många olika skäl. En av de viktigaste attraktionerna är landets rika kultur och historia. Senegal har också ett varierat landskap med allt från stränder till öknar och regnskogar. Landet är också hemvist för en mängd olika djur, bland annat lejon, elefanter och gorillor. Resenärer kan ägna sig åt en mängd olika aktiviteter i Senegal, till exempel simning, vandring och fågelskådning. Det finns också många intressanta platser att besöka i Senegal, bland annat huvudstaden Dakar och den gamla staden Saint Louis.

Den bästa tiden att besöka Senegal beror på vad du vill göra. Den torra säsongen, som pågår från november till mars, är en bra tid för att besöka stränder och öknar. Regnperioden, som pågår från april till oktober, är en bra tid för att besöka regnskogen. Många föredrar dock att besöka Senegal under vintermånaderna när det är svalare.