Reseadapter och eluttag i Schweiz

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Schweiz, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Schweiz. Den typ eller de typer av eluttag som används i Schweiz är Typ C och Typ J, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Schweiz samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Schweiz? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Schweiz till Sverige.

🇨🇭

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Schweiz

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Schweiz så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Schweiz bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Schweiz.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Schweiz samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Schweiz. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Schweiz

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Schweiz. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Schweiz.

Reseadapter Schweiz till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Schweiz i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Schweiz till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Schweiz. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Schweiz

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Schweiz, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Schweiz.Illustration av eluttag Typ J som används i Schweiz.

Att besöka Schweiz som turist

Schweiz är ett av de mest populära turistmålen i världen. Landet har en mängd naturskönheter och kulturskatter att erbjuda besökarna. Några av de mest populära attraktionerna i Schweiz är berget Pilatus, Jungfrau-regionen, Genèvesjön och Zürich.

Schweiz är ett fantastiskt land att besöka av många olika anledningar. Landskapet är helt fantastiskt, människorna är vänliga och välkomnande och det finns så mycket att se och göra. Om du älskar friluftsliv är Schweiz det perfekta resmålet för dig. Det finns otaliga vandrings- och skidspår att utforska, liksom vackra sjöar och berg.

Om du är ute efter en storstadssemester är Zürich ett utmärkt val. Staden är kosmopolitisk och livlig, med många restauranger, barer och kulturella attraktioner. Genève är också värt ett besök - det är hemvist för FN och har ett vackert läge vid en sjö.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Schweizs eluttag. 😊