Resmål/Reseadapter/Saudiarabien

Reseadapter och eluttag i Saudiarabien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Saudiarabien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Saudiarabien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Saudiarabien är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Saudiarabien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Saudiarabien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Saudiarabien till Sverige.

🇸🇦

Reseadapter behövs till eluttag i Saudiarabien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Saudiarabien så måste du ta med en reseadapter, då de i Saudiarabien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Saudiarabien.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Saudiarabien som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Saudiarabien.

Reseadapter som passar eluttag i Saudiarabien

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Saudiarabien, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Saudiarabien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Saudiarabien.

Reseadapter Saudiarabien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Saudiarabien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Saudiarabien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Saudiarabien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Saudiarabien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Saudiarabien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Saudiarabien.

Att besöka Saudiarabien som turist

Saudiarabien är ett populärt resmål för människor som älskar kultur och historia. Landet är hemvist för några av de mest fantastiska arkitekturerna i världen, och dess moskéer är några av de mest ikoniska i världen. Saudiarabien är också hemvist för en mängd olika naturattraktioner, inklusive fantastiska öknar, orörda stränder och karga berg.

Den bästa tiden att besöka Saudiarabien är under vintermånaderna, då temperaturen är svalare och landet inte är så överbefolkat. Se dock till att packa med mycket solskydd, eftersom ökensolen kan vara ganska hård!

Om du är ute efter en fantastisk kulturupplevelse, eller helt enkelt vill se några av världens vackraste platser, ska du överväga att resa till Saudiarabien. Du kommer inte att bli besviken!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Saudiarabiens eluttag. 😊