Resmål/Reseadapter/Salomonöarna

Reseadapter och eluttag i Salomonöarna

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Salomonöarna, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Salomonöarna. Den typ eller de typer av eluttag som används i Salomonöarna är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Salomonöarna samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Salomonöarna? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Salomonöarna till Sverige.

🇸🇧

Reseadapter behövs till eluttag i Salomonöarna

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Salomonöarna så måste du ta med en reseadapter, då de i Salomonöarna använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Salomonöarna.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Salomonöarna som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Salomonöarna.

Reseadapter som passar eluttag i Salomonöarna

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Salomonöarna, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Salomonöarna. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Salomonöarna.

Reseadapter Salomonöarna till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Salomonöarna i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Salomonöarna till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Salomonöarna. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Salomonöarna

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Salomonöarna, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Salomonöarna.

Att besöka Salomonöarna som turist

Salomonöarna är ett land som ligger i regionen Oceanien. Det består av mer än 900 öar och är känt för sina vackra stränder och kristallklara vatten. Landet är också hemvist för en mängd tropiska djur, bland annat delfiner, valar och sköldpaddor. Salomonöarna är ett populärt turistmål, och det är är också ett populärt resmål för dykning och snorkling.

Salomonöarna ligger i södra Stilla havet, nordost om Australien. Landet består av mer än 900 öar och huvudstaden är Honiara. Salomonöarna har en befolkning på cirka 637 000 personer. Det officiella språket i salomonöarna är engelska, men det talas också många andra språk i landet, bland annat melanesisk pidgin, pidginengelska och salomonöarnas teckenspråk.

Den bästa tiden att besöka Salomonöarna är mellan maj och oktober, då vädret är torrt och soligt. Temperaturen på Salomonöarna varierar mellan 28 grader Celsius och 32 grader Celsius.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Salomonöarnas eluttag. 😊