Resmål/Reseadapter/Saint-Pierre och Miquelon

Reseadapter och eluttag i Saint-Pierre och Miquelon

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Saint-Pierre och Miquelon. Den typ eller de typer av eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon är Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Saint-Pierre och Miquelon samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇲

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Saint-Pierre och Miquelon

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Saint-Pierre och Miquelon så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Saint-Pierre och Miquelon bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Saint-Pierre och Miquelon samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Saint-Pierre och Miquelon. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Saint-Pierre och Miquelon

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Saint-Pierre och Miquelon. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Saint-Pierre och Miquelon.

Eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Saint-Pierre och Miquelon, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Saint-Pierre och Miquelon.

Att besöka Saint-Pierre och Miquelon som turist

Saint-Pierre och Miquelon är ett litet öland i Nordatlanten. Landet består av två öar: Saint-Pierre och Miquelon. Landet är ett populärt turistmål, särskilt för besökare från Kanada. De främsta attraktionerna i Saint-Pierre och Miquelon är de vackra stränderna, dess pittoreska städer och byar samt dess rika djurliv.

En av de bästa sakerna med Saint-Pierre och Miquelon är dess tillgänglighet. Landet ligger bara en kort flygresa från Kanada, och det finns många direktflyg från flera större kanadensiska städer. Dessutom är öarna lätt tillgängliga med färja från Newfoundland.

Den bästa tiden att besöka Saint-Pierre och Miquelon är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och soligt. Men öarna är också vackra på vintern, när de är täckta av snö.

Oavsett om du är ute efter en avkopplande strandsemester eller ett spännande äventyr är Saint-Pierre och Miquelon det perfekta resmålet.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Saint-Pierre och Miquelons eluttag. 😊