Resmål/Reseadapter/Saint-Barthélemy

Reseadapter och eluttag i Saint-Barthélemy

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Saint-Barthélemy, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Saint-Barthélemy. Den typ eller de typer av eluttag som används i Saint-Barthélemy är Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Saint-Barthélemy samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇱

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Saint-Barthélemy

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Saint-Barthélemy så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Saint-Barthélemy bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Saint-Barthélemy.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Saint-Barthélemy inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Saint-Barthélemy.

Reseadapter som passar eluttag i Saint-Barthélemy

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Saint-Barthélemy. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Saint-Barthélemy.

Eluttag som används i Saint-Barthélemy

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Saint-Barthélemy, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Saint-Barthélemy.

Att besöka Saint-Barthélemy som turist

Saint-Barthélemy är ett mycket populärt turistmål. Det är känt för sina lyxhotell och resorts samt sina vackra stränder. Ön har ett varmt klimat och är en utmärkt plats för att koppla av och njuta av sol och sand.

Den bästa tiden att besöka Saint-Barthélemy är från mitten av december till mitten av april. Det är då vädret är som mest behagligt och hotellpriserna är som lägst. Om du letar efter en mer prisvärd semester kan du besöka under lågsäsong från maj till november. Tänk dock på att orkansäsongen pågår från juni till november, vilket kan leda till problem med inställda flyg och liknande.

När du reser till Saint-Barthélemy, se till att packa solskydd och badkläder! Ön är ett utmärkt ställe att njuta av solen och vattnet på. Det finns många aktiviteter att hålla dig sysselsatt med, till exempel vindsurfing, segling och snorkling.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Saint-Barthélemys eluttag. 😊