Reseadapter och eluttag i Rwanda

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Rwanda, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Rwanda. Den typ eller de typer av eluttag som används i Rwanda är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Rwanda samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇷🇼

Reseadapter behövs inte till eluttag i Rwanda

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Rwanda så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Rwanda använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Rwanda samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Rwanda. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Rwanda. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Rwanda

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Rwanda, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Rwanda.

Att besöka Rwanda som turist

Rwanda är ett mycket populärt turistmål av flera olika anledningar. En av huvudattraktionerna är djurlivet, som omfattar bergsgorillor, schimpanser och lejon. Dessutom finns det i Rwanda ett antal vackra vattenfall, bland annat den världsberömda nationalparken Nyungwe Forest. Slutligen har landet en rik kultur och historia, som kan utforskas på de många museerna och historiska platserna.

Den bästa tiden att besöka Rwanda är under den torra säsongen, som pågår från juni till september. Under denna tid är vägarna i gott skick och det regnar lite. Temperaturen är också ganska sval, särskilt på natten. December till februari är den våta säsongen, så resenärer bör vara beredda på en del regn. Detta är dock också en utmärkt tid för att se de gorillor, eftersom de tenderar att samlas i skogarna under den våta årstiden.