Reseadapter och eluttag i Rumänien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Rumänien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Rumänien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Rumänien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Rumänien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇷🇴

Reseadapter behövs inte till eluttag i Rumänien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Rumänien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Rumänien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Rumänien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Rumänien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Rumänien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Rumänien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Rumänien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Rumänien.

Att besöka Rumänien som turist

Rumänien är ett mycket populärt resmål, särskilt för personer som är ute efter äventyr. Det finns massor av saker att se och göra i Rumänien, från vandring i Karpaterna till att utforska de medeltida städerna och byarna. Rumänien är också känt för sin goda mat och sitt goda vin, så se till att prova några av de lokala specialiteterna medan du är här.

Om du letar efter ett äventyr är Rumänien det perfekta resmålet. Det finns massor av saker att se och göra, från vandring i Karpaterna till att utforska de medeltida städerna och byarna.

Den bästa tiden att besöka Rumänien är på våren eller hösten, då vädret är milt och det finns färre turister. Men om du är ute efter en verkligt unik upplevelse ska du försöka besöka landet under vintern. Det snöklädda landskapet är hisnande, och du får chansen att uppleva några av landets traditionella julmarknader.