Resmål/Reseadapter/Puerto Rico

Reseadapter och eluttag i Puerto Rico

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Puerto Rico, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Puerto Rico. Den typ eller de typer av eluttag som används i Puerto Rico är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Puerto Rico samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Puerto Rico? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Puerto Rico till Sverige.

🇵🇷

Reseadapter behövs till eluttag i Puerto Rico

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Puerto Rico så måste du ta med en reseadapter, då de i Puerto Rico använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Puerto Rico.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Puerto Rico inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Puerto Rico.

Reseadapter som passar eluttag i Puerto Rico

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Puerto Rico. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Puerto Rico.

Reseadapter Puerto Rico till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Puerto Rico i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Puerto Rico till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Puerto Rico. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Puerto Rico

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Puerto Rico, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Puerto Rico.

Att besöka Puerto Rico som turist

Puerto Rico är ett populärt turistmål för människor i USA. Ön har en rik historia och kultur, och det finns många saker att göra och se. Stränderna är vackra och det finns gott om nattliv och shopping.

Den bästa tiden att besöka Puerto Rico är från december till april, då vädret är varmt och torrt. Ön är dock också överfull under denna tid, så du kanske vill besöka ön under lågsäsong.

Puerto Rico har något för alla, så det är ett utmärkt ställe för en familjesemester eller en romantisk semesterresa. Det finns många aktiviteter för att hålla dig sysselsatt och du kommer aldrig att ha tråkigt. Oavsett om du vill koppla av på stranden eller utforska ön är Puerto Rico det perfekta resmålet.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Puerto Ricos eluttag. 😊