Reseadapter och eluttag i Portugal

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Portugal, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Portugal. Den typ eller de typer av eluttag som används i Portugal är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Portugal samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇹

Reseadapter behövs inte till eluttag i Portugal

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Portugal så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Portugal använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Portugal samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Portugal. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Portugal. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Portugal

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Portugal, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Portugal.

Att besöka Portugal som turist

Portugal är ett populärt turistmål av många skäl. Landet har en rik historia och kultur, vackra kuststäder och byar och utsökt mat. Portugal har också ett tempererat klimat, vilket gör det till ett utmärkt resmål året runt.

En av de främsta anledningarna till att Portugal är så populärt bland resenärer är att det är prisvärt. Portugal är mycket billigare än andra västeuropeiska länder, till exempel Frankrike och Italien. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna resenärer.

Dessutom är Portugal väldigt lätt att ta sig runt i. Landet har ett utmärkt transportsystem med tåg, bussar och färjor som förbinder alla hörn av landet. Detta gör det enkelt att utforska allt som Portugal har att erbjuda.