Reseadapter och eluttag i Polen

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Polen, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Polen. Den typ eller de typer av eluttag som används i Polen är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Polen samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇱

Reseadapter behövs inte till eluttag i Polen

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Polen så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Polen använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Polen samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Polen. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Polen. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Polen

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Polen, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Polen.

Att besöka Polen som turist

Polen är ett av de mest populära turistmålen i Europa. Landet har en rik historia och kultur och här finns vackra städer som Warszawa, Krakow och Gdansk. Polen är också känt för sin utsökta mat och dryck och sitt fantastiska landskap. Om du planerar en resa till Polen bör du läsa vår reseguide för allt du behöver veta.

Polen är ett utmärkt resmål för alla typer av resenärer. Om du är intresserad av historia och kultur finns det gott om museer och historiska platser att besöka. För dem som älskar naturen har Polen några av de mest vackra landskap i Europa, med skogar, sjöar och berg. Och för matälskare finns det gott om läckra polska rätter att prova!

Warszawa är Polens huvudstad och en destination som du måste se. Staden är full av historiska byggnader och monument, och här finns några fantastiska museer, bland annat Warszawaupprorets museum och det nationella Museum. Krakow är en annan populär stad i Polen, känd för sin vackra historiska stadskärna och sitt livliga nattliv. Gdansk är en hamnstad vid Östersjön där det finns utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger.

Polen är också ett utmärkt ställe att åka skidor eller snowboard på. Det finns flera skidorter i landet, bland annat Zakopane, Karpacz och Szczyrk.