Reseadapter och eluttag i Peru

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Peru, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Peru. Den typ eller de typer av eluttag som används i Peru är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Peru samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Peru? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Peru till Sverige.

🇵🇪

Reseadapter behövs till eluttag i Peru

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Peru så måste du ta med en reseadapter, då de i Peru använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Peru.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Peru inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Peru.

Reseadapter som passar eluttag i Peru

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Peru. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Peru.

Reseadapter Peru till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Peru i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Peru till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Peru. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Peru

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Peru, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Peru.

Att besöka Peru som turist

Peru är ett land i västra Sydamerika. Det gränsar till Ecuador och Colombia i norr, Brasilien i öster, Bolivia i sydost, Chile i söder och Stilla havet i väster. Peru är ett populärt turistmål på grund av sina antika ruiner, arkeologiska platser och varierande klimat.

Om du letar efter äventyr är Peru den perfekta platsen. Med sina inkaruiner har arkeologerna bara börjat skrapa på ytan av detta lands rika historia. Från Machu Picchu till nationalparken Huascarán finns det gott om historiska platser att utforska. För dem som älskar friluftsliv erbjuder Peru en mängd olika landskap att utforska, från Amazonas regnskog till Anderna. Och med ett varierat klimat finns det något för alla - oavsett om du vill fly från de kalla vintrarna eller njuta av de soliga somrarna. Oavsett om du är en historieintresserad, en äventyrare eller en naturälskare har Peru något för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Perus eluttag. 😊