Reseadapter och eluttag i Paraguay

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Paraguay, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Paraguay. Den typ eller de typer av eluttag som används i Paraguay är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Paraguay samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇾

Reseadapter behövs inte till eluttag i Paraguay

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Paraguay så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Paraguay använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Paraguay samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Paraguay. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Paraguay. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Paraguay

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Paraguay, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Paraguay.

Att besöka Paraguay som turist

Paraguay är ett inlandsland i centrala Sydamerika. Det gränsar till Argentina i söder och sydväst, Brasilien i öster och nordost och Bolivia i nordväst. Trots att Paraguay är inlandslöst har landet en rik kultur och historia som har gjort det till ett populärt turistmål. Några av de saker som turister kan bland de saker som du kan njuta av i Paraguay finns kolonial arkitektur, vackra landskap och ett unikt djurliv.

Paraguay är ett utmärkt resmål för dem som letar efter en annorlunda sydamerikansk upplevelse. Landet har mycket att erbjuda när det gäller historia, kultur och naturskönhet. Om du planerar att besöka Paraguay, se till att kolla in några av följande attraktioner.

Huvudstaden Asunción är en bra plats att börja din upplevelse i Paraguay på. Staden är hemvist för ett antal byggnader från kolonialtiden, bland annat Metropolitankatedralen och regeringspalatset. Besökare kan också njuta av en promenad i en av de många parkerna eller ta en båttur på Paraguayfloden.

Den som är intresserad av Paraguays historia och kultur bör besöka staden Ciudad del Este. I denna stad finns ett antal museer, bland annat Etnografiska museet och Museet för modern konst. Besökare kan också njuta av ett antal traditionella festivaler under hela året.

Den bästa tiden att besöka Paraguay är under torrperioden, som pågår från december till mars. Men de som vill undvika folkmassorna kan också hitta mycket att se och göra under den våta säsongen.

Oavsett vilken tid på året du besöker Paraguay kommer du garanterat att få en minnesvärd upplevelse. Detta sydamerikanska land har något att erbjuda alla.