Reseadapter och eluttag i Panama

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Panama, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Panama. Den typ eller de typer av eluttag som används i Panama är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Panama samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Panama? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Panama till Sverige.

🇵🇦

Reseadapter behövs till eluttag i Panama

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Panama så måste du ta med en reseadapter, då de i Panama använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Panama.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Panama inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Panama.

Reseadapter som passar eluttag i Panama

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Panama. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Panama.

Reseadapter Panama till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Panama i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Panama till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Panama. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Panama

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Panama, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Panama.

Att besöka Panama som turist

Panama är ett populärt turistmål av många skäl. Landets läge i Centralamerika gör det lätt att nå från USA och andra delar av världen, och dess varierande landskap erbjuder något för alla. Panama City är en livlig metropol med en rik kultur och historia, medan det omgivande landskapet är fullt av frodiga regnskogar, orörda stränder och imponerande berg.

Förutom sina naturliga attraktioner är Panama också känt för sin överkomliga levnadskostnad. Utlandsboende och pensionärer har länge lockats av landets gynnsamma skattelagar och avslappnade livsstil. Vare sig du letar efter ett äventyr eller en plats att koppla av och gå i pension på är Panama definitivt värt att överväga.

Den bästa tiden att besöka Panama beror på vad du vill göra. Den torra säsongen, som pågår från december till april, är den bästa tiden för att besöka stränderna och njuta av utomhusaktiviteter. Regnsäsongen, som pågår från maj till november, kan vara lite mer utmanande, men det är också en fantastisk tid för att se regnskogen i blom. Oavsett när du om du vill besöka Panama, kan du garanterat hitta mycket att göra i Panama.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Panamas eluttag. 😊