Reseadapter och eluttag i Palestina

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Palestina, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Palestina. Den typ eller de typer av eluttag som används i Palestina är Typ H, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Palestina samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇸

Reseadapter behövs till eluttag i Palestina

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Palestina så måste du ta med en reseadapter, då de i Palestina använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Palestina.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Palestina samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Palestina. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Palestina

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Palestina. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Palestina.

Eluttag som används i Palestina

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Palestina, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ H som används i Palestina.

Att besöka Palestina som turist

Palestina är ett land i västra Asien. Det gränsar till Israel i norr och öster, Jordanien i söder och Egypten i sydväst. Regionen Palestina har en lång och komplex historia som går tillbaka till antiken. På grund av detta är landet populärt bland sådana som är intresserade av historia och arkeologi.

Den bästa tiden på året att besöka Palestina är från september till maj. Då är vädret milt och det finns färre turister. Från juni till augusti är vädret varmt och fuktigt och många palestinier tar sin semester under denna tid.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Palestinas eluttag. 😊