Reseadapter och eluttag i Pakistan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Pakistan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Pakistan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Pakistan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Pakistan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇵🇰

Reseadapter behövs inte till eluttag i Pakistan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Pakistan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Pakistan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Pakistan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Pakistan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Pakistan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Pakistan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Pakistan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Pakistan.

Att besöka Pakistan som turist

Pakistan är populärt bland turister på grund av sitt varierande landskap och sin rika kultur. Några av de mest populära turistmålen i Pakistan är Karakorambergen, Hunzadalen och Swatdalen.

Pakistan är ett land av kontraster, med en rik blandning av kulturer, språk och religioner. Besökare kan förvänta sig att få uppleva en rad olika kulturer och traditioner under sin vistelse i Pakistan. Det är ett land med stor naturskönhet, med höga berg, frodiga gröna dalar och orörda stränder.

Den bästa tiden att besöka Pakistan är på våren eller hösten, då vädret är mildare.