Reseadapter och eluttag i Östtimor

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Östtimor, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Östtimor. Den typ eller de typer av eluttag som används i Östtimor är Typ C, Typ E, Typ F och Typ I, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Östtimor samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Östtimor? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Östtimor till Sverige.

🇹🇱

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Östtimor

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Östtimor så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Östtimor bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Östtimor.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Östtimor som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Östtimor.

Reseadapter som passar eluttag i Östtimor

Reseadapter för eluttag Typ I

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Östtimor, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Östtimor. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Östtimor.

Reseadapter Östtimor till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Östtimor i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Östtimor till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Östtimor. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Östtimor

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Östtimor, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Östtimor.Illustration av eluttag Typ E som används i Östtimor.Illustration av eluttag Typ F som används i Östtimor.Illustration av eluttag Typ I som används i Östtimor.

Att besöka Östtimor som turist

Östtimor blir ett alltmer populärt turistmål eftersom människor vill utforska nya och unika platser. Landet har en rik kultur och historia och är hemvist för vackra naturlandskap. Dessutom är Östtimor en relativt säker plats att besöka, och folket är vänligt och välkomnande.

Den bästa tiden att besöka Östtimor är under torrperioden, som pågår från maj till oktober. Då är vädret som bäst och risken för att regn ska störa dina planer är mindre.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Östtimors eluttag. 😊