Resmål/Reseadapter/Nya Zeeland

Reseadapter och eluttag i Nya Zeeland

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Nya Zeeland, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Nya Zeeland. Den typ eller de typer av eluttag som används i Nya Zeeland är Typ I, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230-240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Nya Zeeland samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Nya Zeeland? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Nya Zeeland till Sverige.

🇳🇿

Reseadapter behövs till eluttag i Nya Zeeland

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Nya Zeeland så måste du ta med en reseadapter, då de i Nya Zeeland använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Nya Zeeland.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Nya Zeeland som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Nya Zeeland.

Reseadapter som passar eluttag i Nya Zeeland

Reseadapter för eluttag Typ I

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Nya Zeeland, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Nya Zeeland. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Nya Zeeland.

Reseadapter Nya Zeeland till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Nya Zeeland i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Nya Zeeland till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Nya Zeeland. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Nya Zeeland

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Nya Zeeland, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ I som används i Nya Zeeland.

Att besöka Nya Zeeland som turist

Nya Zeeland är ett populärt turistmål eftersom det erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och landskap. Från de snöklädda topparna i de södra alperna till stränderna på Nordön har Nya Zeeland något för alla. Äventyrslystna kan njuta av bungyjump, fallskärmshoppning och forsränning, medan de som söker en mer avslappnad semester kan du njuta av de många vingårdarna, golfbanorna och spaanläggningarna som finns.

Nya Zeeland är också en utmärkt plats att besöka om du är intresserad av maorikulturen. Det finns många marae (traditionella mötesplatser) som är öppna för besökare, där du kan lära dig om maoriska seder och bruk och se traditionell konst och hantverk.

Om du planerar en om du reser till Nya Zeeland ska du se till att du har gott om tid att utforska detta vackra land. Den bästa tiden att besöka Nya Zeeland är under sommarmånaderna december-februari.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Nya Zeelands eluttag. 😊