Resmål/Reseadapter/Nya Kaledonien

Reseadapter och eluttag i Nya Kaledonien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Nya Kaledonien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Nya Kaledonien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Nya Kaledonien är Typ F, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Nya Kaledonien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇳🇨

Reseadapter behövs inte till eluttag i Nya Kaledonien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Nya Kaledonien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Nya Kaledonien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Nya Kaledonien som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Nya Kaledonien.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Nya Kaledonien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Nya Kaledonien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Nya Kaledonien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ F som används i Nya Kaledonien.

Att besöka Nya Kaledonien som turist

Nya Kaledonien är ett vackert land som är populärt bland turister. Landet har en fantastisk natur med kristallklart vatten och vita sandstränder. Det finns också gott om aktiviteter att ta del av i Nya Kaledonien, till exempel dykning, snorkling och vandring.

Den bästa tiden att besöka Nya Kaledonien är mellan maj och september, då vädret är varmt och torrt. Men även under de regnigare månaderna mellan oktober och april har landet fortfarande mycket att erbjuda turisterna.