Resmål/Reseadapter/Nordmakedonien

Reseadapter och eluttag i Nordmakedonien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Nordmakedonien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Nordmakedonien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Nordmakedonien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Nordmakedonien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇰

Reseadapter behövs inte till eluttag i Nordmakedonien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Nordmakedonien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Nordmakedonien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Nordmakedonien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Nordmakedonien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Nordmakedonien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Nordmakedonien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Nordmakedonien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Nordmakedonien.

Att besöka Nordmakedonien som turist

Nordmakedonien är ett populärt turistmål tack vare sitt fantastiska landskap och sin historiska betydelse. Många besökare kommer för att utforska landets gamla kloster och slott, till exempel Samoilfästningen i Ohrid. Nordmakedonien har också ett rikt kulturarv, där traditionell musik och dans spelar en viktig roll i landets kultur. Naturälskare kommer att njuta av att utforska nationalparken Mavrovo, som är hemvist för en mängd olika vilda djur som björnar, vargar och örnar. Oavsett vilka intressen du har hittar du säkert något att älska i Nordmakedonien.

Den bästa tiden att besöka Nordmakedonien är mellan maj och oktober, då vädret är varmt och soligt. Men om du vill undvika folkmassorna kan du besöka landet under mellansäsongen i april-maj eller september-oktober. November till mars är också en bra tid att besöka om du är intresserad av skidåkning eller snowboarding, eftersom landets skidorter är öppna från december till mars.