Reseadapter och eluttag i Nordkorea

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Nordkorea, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Nordkorea. Den typ eller de typer av eluttag som används i Nordkorea är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Nordkorea samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇰🇵

Reseadapter behövs inte till eluttag i Nordkorea

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Nordkorea så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Nordkorea använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Nordkorea samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Nordkorea. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Nordkorea. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Nordkorea

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Nordkorea, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Nordkorea.

Att besöka Nordkorea som turist

Nordkorea är ett fascinerande land. Det finns många anledningar till att människor dras till denna gåtfulla nation, bland annat dess vackra landskap, rika kultur och intressanta historia. Turister som besöker Nordkorea säger ofta att det är en fantastisk och unik upplevelse som de aldrig kommer att glömma.

Den bästa tiden att besöka Nordkorea är under våren eller hösten, då vädret är mildare. Vintern kan vara mycket kall, särskilt i norra delen av landet, och sommaren kan vara obehagligt varm och fuktig.

När du planerar en resa till Nordkorea är det viktigt att komma ihåg att detta är ett land som skiljer sig mycket från alla andra i världen. Det är inte helt lätt att få till ett besök i Nordkorea, då dessa alltid måste godkännas i förväg av de Nordkoreanska myndigheterna och det är inte särskilt lätt att få till stånd ett sådant godkännande.