Reseadapter och eluttag i Namibia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Namibia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Namibia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Namibia är Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Namibia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇳🇦

Reseadapter behövs till eluttag i Namibia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Namibia så måste du ta med en reseadapter, då de i Namibia använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Namibia.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Namibia som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Namibia.

Reseadapter som passar eluttag i Namibia

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Namibia. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Namibia.

Eluttag som används i Namibia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Namibia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ D som används i Namibia.

Att besöka Namibia som turist

Namibia är ett land i södra Afrika. Det gränsar till Angola i norr, Zambia i nordöst, Botswana i öst och Sydafrika i söder och väster. Namibia har en befolkning på cirka 2 miljoner människor och en yta på 824 292 kvadratkilometer. Huvudstaden och den största staden är Windhoek.

Namibia är ett populärt turistmål för sitt djurliv och sina landskap. Landet är hemvist för Namiböknen, som är en av världens äldsta öknar. Namibia är också hemvist för Etosha nationalpark, som är ett av de största viltreservaten i Afrika.

Den bästa tiden att besöka Namibia är mellan maj och september, då vädret är svalare.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Namibias eluttag. 😊