Resmål/Reseadapter/Montenegro

Reseadapter och eluttag i Montenegro

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Montenegro, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Montenegro. Den typ eller de typer av eluttag som används i Montenegro är Typ C och Typ F, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Montenegro samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇪

Reseadapter behövs inte till eluttag i Montenegro

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Montenegro så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Montenegro använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Montenegro inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Montenegro.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Montenegro. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Montenegro

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Montenegro, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Montenegro.Illustration av eluttag Typ F som används i Montenegro.

Att besöka Montenegro som turist

Montenegro är ett land som ligger på Balkan. Det är ett litet land med en befolkning på drygt 600 000 personer. Trots sin ringa storlek är Montenegro ett mycket populärt turistmål. Detta beror på att Montenegro är hemvist för några vackra stränder, berg och sjöar.

Den bästa tiden att besöka Montenegro är från maj till september. Då är vädret som bäst. Medeltemperaturen under denna tid är cirka 25 grader Celsius.

Montenegro har mycket att erbjuda sina turister. Det finns många aktiviteter att göra, till exempel vandring, bad och sightseeing. Det finns också många historiska platser att besöka. Om du letar efter en vacker och avkopplande plats att besöka är Montenegro det perfekta valet.