Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company
Resmål/Reseadapter/Montenegro

Behöver man reseadapter i Montenegro

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Montenegro, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Montenegro. Den typ eller de typer av eluttag som används i Montenegro är Typ C och Typ F, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av typen och Typ C, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz.

🇲🇪

Reseadapter behövs inte till Montenegro

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Montenegro så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Montenegro använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen. Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Montenegro inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Montenegro.

Typer av eluttag som används i Montenegro

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Montenegro, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Eluttag Eluttag