Reseadapter och eluttag i Mongoliet

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Mongoliet, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Mongoliet. Den typ eller de typer av eluttag som används i Mongoliet är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Mongoliet samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇳

Reseadapter behövs inte till eluttag i Mongoliet

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Mongoliet så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Mongoliet använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Mongoliet samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Mongoliet. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Mongoliet. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Mongoliet

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Mongoliet, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Mongoliet.

Att besöka Mongoliet som turist

Mongoliet är ett land som blir alltmer populärt som turistmål. Landet erbjuder en unik och exotisk upplevelse för dem som besöker det, med sina vida öppna slätter, karga berg och färgstarka kultur. Resenärer kan njuta av en mängd aktiviteter i Mongoliet, från ridning och camping till fiske och sightseeing. Lokalbefolkningen är vänliga och välkomnande, och det råder ingen brist på saker att se och göra i detta fascinerande land. Vare sig du är ute efter ett äventyr eller en avkopplande semester har Mongoliet garanterat något för dig.

Den bästa tiden att besöka Mongoliet är från maj till september, då vädret är varmt och torrt. Om du planerar en resa under denna tid ska du se till att boka boende och transport i förväg, eftersom landet kan bli ganska fullpackat under högsäsong.