Reseadapter och eluttag i Moldavien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Moldavien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Moldavien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Moldavien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Moldavien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Moldavien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Moldavien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Moldavien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Moldavien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Moldavien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Moldavien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Moldavien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Moldavien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Moldavien.

Att besöka Moldavien som turist

Moldavien är ett litet land i Östeuropa. Trots sin storlek är Moldavien ett mycket populärt turistmål tack vare sin rika historia och vackra natur. Landet är hemvist för många gamla kyrkor och kloster, liksom böljande kullar och orörda skogar. På senare år har Moldavien också blivit känt för sina utmärkta viner, som produceras på landets många vingårdar.

Om du letar efter ett unikt och fascinerande resmål är Moldavien definitivt värt att överväga. Du kommer att hitta mycket att se och göra i detta lilla men mäktiga land!

Den bästa tiden att besöka Moldavien är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och soligt. Moldavien är dock ett utmärkt land att besöka under alla tider på året.