Resmål/Reseadapter/Moçambique

Reseadapter och eluttag i Moçambique

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Moçambique, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Moçambique. Den typ eller de typer av eluttag som används i Moçambique är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Moçambique samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇿

Reseadapter behövs inte till eluttag i Moçambique

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Moçambique så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Moçambique använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Moçambique samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Moçambique. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Moçambique. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Moçambique

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Moçambique, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Moçambique.

Att besöka Moçambique som turist

Moçambique är ett vackert land i sydöstra Afrika. Det är ett populärt turistmål på grund av sina fantastiska stränder, sitt kristallklara vatten och sitt varierande djurliv. Moçambiques huvudstad, Maputo, är en viktig hamn- och transportknutpunkt, vilket gör det lätt att ta sig dit från var som helst i världen. Folket i Moçambique är varmt och vänligt och landet erbjuder något för alla. Oavsett om du är ute efter en avkopplande strandsemester eller en äventyrsfylld safaritur är Moçambique definitivt värt att överväga!

Den bästa tiden att besöka Moçambique är under den torra säsongen, från juni till oktober. Men om du är ute efter bra surfing kan du besöka landet under regnperioden, från december till april. Oavsett vilken tid på året du väljer att besöka, se till att njuta av allt som detta vackra land har att erbjuda!