Reseadapter och eluttag i Mayotte

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Mayotte, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Mayotte. Den typ eller de typer av eluttag som används i Mayotte är Typ C och Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Mayotte samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇾🇹

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Mayotte

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Mayotte så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Mayotte bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Mayotte.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Mayotte samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Mayotte. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Mayotte

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Mayotte. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Mayotte.

Eluttag som används i Mayotte

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Mayotte, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Mayotte.Illustration av eluttag Typ E som används i Mayotte.

Att besöka Mayotte som turist

Mayotte är ett tropiskt resmål som är populärt bland turister för sina fantastiska stränder och kristallklara vatten. Ön är också hemvist för en rik kultur och historia, vilket gör den till en fascinerande plats att utforska. Med massor av aktiviteter som erbjuds kan besökare njuta av allt från bad och solbadning till vandring och dykning.

Den bästa tiden att besöka Mayotte är mellan december och april, då vädret är svalare och torrare. Ön är dock ett populärt resmål året runt, så se till att boka ditt boende i förväg.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Mayottes eluttag. 😊