Reseadapter och eluttag i Mauritius

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Mauritius, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Mauritius. Den typ eller de typer av eluttag som används i Mauritius är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Mauritius samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇺

Reseadapter behövs inte till eluttag i Mauritius

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Mauritius så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Mauritius använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Mauritius samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Mauritius. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Mauritius. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Mauritius

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Mauritius, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Mauritius.

Att besöka Mauritius som turist

Mauritius är ett populärt turistmål av många olika skäl. En av de viktigaste attraktionerna är dess naturliga skönhet. På ön finns fantastiska stränder, frodiga regnskogar och kristallklart vatten. Mauritius har också en rik historia och kultur som besökare kan utforska. Dessutom är ön känd för sin utsökta mat och vänliga befolkning.

Den bästa tiden att besöka Mauritius är mellan maj och december. Då är vädret varmt och torrt. Januari till april är den våta säsongen, så var beredd på lite regn om du reser under denna tid. Vidare är Mauritius är relativt liten ö, så det är lätt att ta sig runt med hyrbil eller kollektivtrafik. Det finns dock några områden som endast kan nås med bil eller cykel.