Reseadapter och eluttag i Marocko

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Marocko, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Marocko. Den typ eller de typer av eluttag som används i Marocko är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Marocko samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇦

Reseadapter behövs inte till eluttag i Marocko

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Marocko så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Marocko använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Marocko samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Marocko. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Marocko. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Marocko

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Marocko, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Marocko.

Att besöka Marocko som turist

Marocko är ett mycket populärt resmål tack vare sin livliga kultur, rika historia och varierande landskap. Från Atlasbergets snöklädda toppar till Medelhavets soldränkta stränder finns det något för alla i Marocko. Landet är också hemvist för några av världens mest kända landmärken, inklusive Hassan II-moskén i Casablanca och den antika staden Marrakech.

Dessutom är Marocko också en utmärkt plats för att uppleva traditionell berberkultur. Berberna är Nordafrikas ursprungsbefolkning och deras kultur skiljer sig mycket från arabernas. Om du är intresserad av att lära dig mer om denna fascinerande kultur är ett besök i en berbisk by ett måste.

Den bästa tiden att besöka Marocko är under våren eller hösten, då temperaturen är mild och folkmassorna mindre. Men om du är ute efter lite sol och sand är sommarmånaderna också en bra tid att besöka. Var bara beredd på lite varmt väder!