Reseadapter och eluttag i Mali

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Mali, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Mali. Den typ eller de typer av eluttag som används i Mali är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Mali samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇱

Reseadapter behövs inte till eluttag i Mali

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Mali så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Mali använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Mali samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Mali. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Mali. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Mali

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Mali, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Mali.

Att besöka Mali som turist

Mali är ett populärt turistmål av flera skäl. Det är hemvist för en mängd olika kulturer och landskap, och det är också ett av de billigaste länderna i Afrika att besöka. Besökare kan njuta av ett brett utbud av aktiviteter i Mali, bland annat vandring i Saharaöknen, utforskning av antika ruiner och simning i Nigerfloden.

Den bästa tiden att besöka Mali är mellan november och februari, då vädret är svalare. Men landet är också värt att besöka under regnperioden (juli-september), då landskapet är grönt och frodigt.

I nuläget är det inte rekommenderat att besöka Mali som turist, läs gärna mer hos UD: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/mali/reseinformation/ambassadens-reseinformation/.