Reseadapter och eluttag i Litauen

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Litauen, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Litauen. Den typ eller de typer av eluttag som används i Litauen är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Litauen samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇱🇹

Reseadapter behövs inte till eluttag i Litauen

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Litauen så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Litauen använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Litauen samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Litauen. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Litauen. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Litauen

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Litauen, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Litauen.

Att besöka Litauen som turist

Litauen är ett av de mest populära turistmålen i Europa. Litauen ligger vid Östersjöns östra strand och gränsar till Lettland i norr och Vitryssland i öster. Landet har ett tempererat klimat och ett brett utbud av naturattraktioner, inklusive orörda skogar, sjöar och stränder. Vilnius, Litauens är en vacker stad med en rik historia och kultur.

Litauen är en fantastisk plats att besöka för sin naturliga skönhet, sina historiska platser och vänliga människor. Det finns något för alla i detta land, oavsett om du är ute efter en aktiv semester eller en avkopplande semester. Litauen har något att erbjuda alla.

Den bästa tiden att besöka Litauen är på sommaren, när vädret är varmt och dagarna långa. Men det finns också mycket att se och göra på vintern. Oavsett vilken tid på året du besöker kommer du garanterat att ha en fantastisk tid i Litauen.