Resmål/Reseadapter/Liechtenstein

Reseadapter och eluttag i Liechtenstein

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Liechtenstein, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Liechtenstein. Den typ eller de typer av eluttag som används i Liechtenstein är Typ J, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Liechtenstein samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Liechtenstein? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Liechtenstein till Sverige.

🇱🇮

Reseadapter behövs till eluttag i Liechtenstein

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Liechtenstein så måste du ta med en reseadapter, då de i Liechtenstein använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Liechtenstein.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Liechtenstein samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Liechtenstein. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Liechtenstein

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Liechtenstein. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Liechtenstein.

Reseadapter Liechtenstein till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Liechtenstein i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Liechtenstein till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Liechtenstein. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Liechtenstein

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Liechtenstein, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ J som används i Liechtenstein.

Att besöka Liechtenstein som turist

Liechtenstein är populärt bland turister för sina fantastiska landskap, som inkluderar Alperna och orörda skogar. Landet har också pittoreska byar och pittoreska städer, vilket gör det till ett populärt resmål för dem som älskar friluftsliv. Liechtenstein är dessutom känt för sina låga skatter, vilket har lockat många företagare och investerare till landet. Trots sin ringa storlek har Liechtenstein mycket att erbjuda sina besökare. Landet har flera museer, bland annat Museum of Fine Arts och Princely Collections of Fine Art.

Liechtenstein har också ett antal slott och palats som är öppna för allmänheten, till exempel Schloss Vaduz, slottet hem för prinsen av Liechtenstein. För dem som vill uppleva landets kultur finns det ett antal festivaler och evenemang som hålls under hela året. Det mest populära evenemanget är den internationella jazzfestivalen, som lockar musiker från hela världen. Andra populära evenemang är julmarknaden, som hålls i december, och vinfestivalen som hålls i augusti.

Den bästa tiden att besöka Liechtenstein är på sommaren, när vädret är varmt och dagarna långa. Landet är dock vackert året runt, så besökare kan hitta mycket att göra oavsett när de reser.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Liechtensteins eluttag. 😊