Reseadapter och eluttag i Libanon

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Libanon, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Libanon. Den typ eller de typer av eluttag som används i Libanon är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Libanon samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇱🇧

Reseadapter behövs inte till eluttag i Libanon

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Libanon så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Libanon använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Libanon samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Libanon. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Libanon. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Libanon

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Libanon, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Libanon.

Att besöka Libanon som turist

Libanon är ett populärt turistmål och det är inte svårt att förstå varför. Med sitt fantastiska bergslandskap, sina vackra stränder och sin fascinerande historia finns det något för alla i Libanon. Folket är dessutom otroligt gästvänligt, vilket gör din resa ännu roligare. Så om du letar efter ett resmål som har allt, se till att lägga till Libanon på din lista!

Den bästa tiden att besöka Libanon är under våren eller hösten, då temperaturen är mild och folkmassorna mindre. Men om du är ute efter lite sommarsol är stränderna i Libanon definitivt värda ett besök.