Reseadapter och eluttag i Lesotho

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Lesotho, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Lesotho. Den typ eller de typer av eluttag som används i Lesotho är Typ M, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Lesotho samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇱🇸

Reseadapter behövs till eluttag i Lesotho

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Lesotho så måste du ta med en reseadapter, då de i Lesotho använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Lesotho.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Lesotho samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Lesotho. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Lesotho

Reseadapter för eluttag Typ M

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Lesotho, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Lesotho. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Lesotho.

Eluttag som används i Lesotho

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Lesotho, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ M som används i Lesotho.

Att besöka Lesotho som turist

Lesotho är ett litet inlandsland i södra Afrika. Det är ett av de fattigaste länderna i världen, men också ett av de vackraste. Landskapet i Lesotho är kargt och varierat, med höga berg, böljande dalar och orörda floder och vattenfall.

Lesotho är ett utmärkt resmål för dem som älskar friluftsliv. Det finns många vandrings- och cykelleder samt möjligheter till ridning, fiske och fågelskådning. Landet är också hemvist för några av de bästa skidbackarna i Afrika. På vintern är de snöklädda bergen en fantastisk syn.

Trots sin fattigdom är Lesotho ett land med en rik kultur och historia. Folket är varmt och välkomnande och det finns mycket att se och göra. Om du letar efter ett resmål utanför de upptrampade vägarna där du verkligen kan komma bort från allting är Lesotho den perfekta platsen för dig.

Den bästa tiden att besöka Lesotho är på sommaren, från december till februari. Då är vädret som bäst och dagarna är långa och varma. Men om du är ute efter en mer autentisk upplevelse är vintern också en bra tid att besöka. Då får du se de snöklädda bergen och uppleva den sanna kulturen i landet.

Det finns många sätt att ta sig runt i Lesotho, men det bästa sättet är att åka bil. Det ger dig friheten att utforska i din egen takt och verkligen se landet. Det finns gott om hotell och pensionat i Lesotho, så det är lätt att hitta någonstans att bo.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Lesothos eluttag. 😊