Reseadapter och eluttag i Kuba

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kuba, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kuba. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kuba är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kuba samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Kuba? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Kuba till Sverige.

🇨🇺

Reseadapter behövs till eluttag i Kuba

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kuba så måste du ta med en reseadapter, då de i Kuba använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Kuba.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Kuba inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Kuba.

Reseadapter som passar eluttag i Kuba

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Kuba. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Kuba.

Reseadapter Kuba till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Kuba i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Kuba till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Kuba. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Kuba

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kuba, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Kuba.

Att besöka Kuba som turist

Kuba är ett populärt resmål av många skäl. Landets rika historia och kultur är en stor dragningskraft, liksom de vackra stränderna och det tropiska landskapet. Kuba är också ett relativt prisvärt resmål, och amerikanska resenärer behöver inte längre ha visum för att besöka landet.

Det finns dock några saker att tänka på när du planerar en resa till Kuba. För det första varierar kvaliteten på hotell och andra boenden mycket, så det är viktigt att du gör din research i förväg. Dessutom är Kuba ett relativt kontantbaserat samhälle, så se till att ta med tillräckligt med pesos för att täcka dina utgifter. Slutligen är tillgången till internet begränsad på Kuba, så se till att planera i förväg och ladda ner alla appar och all information som behövs innan du åker.

Trots dessa få invändningar är Kuba ett fascinerande och trevligt resmål, och jag rekommenderar det varmt till alla som vill ha en intressant och prisvärd reseupplevelse.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Kubas eluttag. 😊