Resmål/Reseadapter/Kongo-Brazzaville

Reseadapter och eluttag i Kongo-Brazzaville

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kongo-Brazzaville, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kongo-Brazzaville. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kongo-Brazzaville är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kongo-Brazzaville samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇬

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kongo-Brazzaville

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kongo-Brazzaville så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kongo-Brazzaville använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kongo-Brazzaville samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kongo-Brazzaville. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Kongo-Brazzaville. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Kongo-Brazzaville

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kongo-Brazzaville, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kongo-Brazzaville.

Att besöka Kongo-Brazzaville som turist

Kongo-Brazzaville är ett land i Centralafrika. Det gränsar till Republiken Kongo i norr och Gabon i öster. Landet är populärt bland turister på grund av sin mångsidiga kultur och sitt djurliv.

Den bästa tiden det är bäst att besöka Kongo-Brazzaville under torrperioden, som pågår från december till februari. Klimatet är varmt och fuktigt, med temperaturer på i genomsnitt 27 grader Celsius.

Om du är intresserad av att lära dig mer om kulturen i Kongo-Brazzaville finns det några saker du bör veta. Majoriteten av befolkningen är Det officiella språket är franska. Det finns också många olika etniska grupper i landet, till exempel Kongo, Mbundu och Bakongo.

Köket i Kongo-Brazzaville är en blandning av afrikanska och franska influenser. Populära rätter är bland annat fufu (en stärkelserik maträtt gjord på kassava), ndizi (bananpudding) och kwanga (en sorts bröd).

Det finns många olika saker att se och göra i Kongo-Brazzaville. Om du är intresserad av historia kan du besöka huvudstaden Brazzaville, där det finns ett antal museer och historiska platser. Om du vill uppleva landets vilda djurliv kan du åka till någon av nationalparkerna, till exempel Odzala-Kokoua nationalpark. Om du vill uppleva den lokala kulturen kan du besöka en av de traditionella byarna, till exempel Sanga Mbanza.