Resmål/Reseadapter/Kirgizistan

Reseadapter och eluttag i Kirgizistan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kirgizistan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kirgizistan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kirgizistan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kirgizistan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇰🇬

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kirgizistan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kirgizistan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kirgizistan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kirgizistan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kirgizistan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Kirgizistan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Kirgizistan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kirgizistan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kirgizistan.

Att besöka Kirgizistan som turist

Kirgizistan är ett populärt turistmål av många olika skäl. För det första är landet hemvist för några av de mest fantastiska landskapen i världen, med höga berg och orörda sjöar i landskapet. För det andra är Kirgizistan ett relativt prisvärt resmål, vilket gör det till ett populärt val för budgetmedvetna resenärer. Slutligen, landet har en unik kultur och historia som kan upplevas genom de många museerna och kulturevenemangen.

Den bästa tiden att besöka Kirgizistan är under sommarmånaderna juni-augusti, då vädret är varmt och torrt. Det är dock också möjligt att besöka landet under vintern, då landet är täckt av snö. Oavsett vilken tid på året du väljer att besöka, kommer Kirgizistan garanterat att bjuda på en oförglömlig upplevelse.