Reseadapter och eluttag i Kina

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kina, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kina. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kina är Typ A, Typ I och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kina samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Kina? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Kina till Sverige.

🇨🇳

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Kina

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kina så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Kina bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Kina.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Kina inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Kina.

Reseadapter som passar eluttag i Kina

Reseadapter för eluttag Typ I

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Kina, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Kina. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Kina.

Reseadapter Kina till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Kina i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Kina till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Kina. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Kina

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kina, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Kina.Illustration av eluttag Typ I som används i Kina.Illustration av eluttag Typ C som används i Kina.

Att besöka Kina som turist

Kina är ett mycket populärt resmål för människor över hela världen. Det finns många anledningar till detta, men några av de mest anmärkningsvärda är landets rika historia och kultur samt dess varierande landskap. Från livliga metropoler till fantastiska naturlandskap finns det något för alla i Kina. Dessutom är Kina känt för sin utsökta mat, så hungriga resenärer kommer garanterat att bli mätta. Kina är också ett relativt prisvärt resmål, vilket gör det till ett populärt val för budgetmedvetna resenärer. Om du letar efter en oförglömlig reseupplevelse är Kina definitivt ett resmål att överväga.

Den bästa tiden att besöka Kina är under våren eller hösten när vädret är mildare. Men om du är intresserad av att uppleva Kinas berömda snölandskap kan ett vinterbesök vara mer för dig. Oavsett vilken tid på året du väljer att resa kommer du garanterat att få en fantastisk upplevelse i detta fascinerande land.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Kinas eluttag. 😊