Reseadapter och eluttag i Kenya

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kenya, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kenya. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kenya är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kenya samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Kenya? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Kenya till Sverige.

🇰🇪

Reseadapter behövs till eluttag i Kenya

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kenya så måste du ta med en reseadapter, då de i Kenya använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Kenya.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Kenya som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Kenya.

Reseadapter som passar eluttag i Kenya

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Kenya, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Kenya. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Kenya.

Reseadapter Kenya till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Kenya i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Kenya till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Kenya. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Kenya

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kenya, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Kenya.

Att besöka Kenya som turist

Kenya är ett populärt turistmål av många skäl. Landet har en rik kultur och historia och är hemvist för några av de vackraste landskapen i Afrika. Dessutom är Kenya ett relativt säkert och prisvärt resmål, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för budgetmedvetna resenärer. Kenyas popularitet främjas också av dess välutvecklade turistinfrastruktur, som omfattar en mängd olika hotell, restauranger och andra bekvämligheter.

Om du planerar en resa till Kenya ska du se till att besöka några av landets mest populära turistmål, som huvudstaden Nairobi och kuststaden Diani Beach. Du kan också åka på safari i någon av Kenyas många nationalparker, till exempel Amboseli nationalpark, Masai Mara National Reserve eller Samburu National Reserve. Oavsett vilka planer du har för din resa kommer Kenya garanterat att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Kenyas eluttag. 😊