Reseadapter och eluttag i Kazakstan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kazakstan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kazakstan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kazakstan är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kazakstan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇰🇿

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kazakstan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kazakstan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kazakstan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kazakstan samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kazakstan. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Kazakstan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Kazakstan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kazakstan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kazakstan.

Att besöka Kazakstan som turist

Kazakstan håller snabbt på att bli ett populärt turistmål tack vare sin fantastiska natur och mångsidiga kultur. Från de snöklädda topparna i bergskedjan Tian Shan till de vidsträckta stäpperna och öknarna i söder är Kazakstan ett land med fantastiska landskap. Och med mer än 100 olika nationaliteter representerade är det också ett land med stor kulturell mångfald.

Kazakstan är ett land med många möjligheter för både äventyrare och naturälskare. Med sina höga berg, orörda sjöar och floder och vidsträckta öknar erbjuder landet oändliga möjligheter till utforskning och äventyr. För den som vill komma bort från de upptrampade stigarna är Kazakstan det perfekta resmålet.

Den bästa tiden att besöka Kazakstan beror på vad du vill se och göra. Bergen är som mest spektakulära på våren och hösten, när snön har smält och blommorna blommar. Ökenregionerna utforskas bäst under de svalare månaderna på våren och hösten, medan stäppregionen bäst besöks på sommaren.