Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company
Resmål/Reseadapter/Kap Verde

Reseadapter och eluttag i Kap Verde

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kap Verde, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kap Verde. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kap Verde är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kap Verde samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇻

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kap Verde

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kap Verde så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kap Verde använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kap Verde samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kap Verde. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Eluttag som används i Kap Verde

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kap Verde, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kap Verde.