Reseadapter och eluttag i Kap Verde

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kap Verde, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kap Verde. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kap Verde är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kap Verde samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇻

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kap Verde

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kap Verde så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kap Verde använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kap Verde samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kap Verde. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Kap Verde. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Kap Verde

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kap Verde, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kap Verde.

Att besöka Kap Verde som turist

Kap Verde är ett populärt turistmål, särskilt bland européer. Landet är känt för sina vackra stränder och sin avslappnade atmosfär. Kap Verde är också en utmärkt plats för att lära sig om afrikansk kultur, eftersom landets befolkning består av ättlingar till både afrikansk ursprungsbefolkning och portugisiska kolonister. Kap Verde är en utmärkt plats att besöka om du är ute efter en unik kulturupplevelse.

Om du planerar en resa till Kap Verde ska du se till att packa med dig gott om solskyddsmedel! Landets klimat är tropiskt och solen kan vara ganska intensiv. Kap Verde är också ett bra ställe att köpa souvenirer, eftersom det finns många lokala hantverkare som säljer sina varor. Vare sig du är ute efter en avkopplande strandsemester eller en möjlighet att lära dig om en ny kultur, kommer Kap Verde säkert att vara tilltalande.

Den bästa tiden att besöka Kap Verde är under vintermånaderna, då vädret är svalare och turistströmmarna mindre. Var dock medveten om att vissa av öns stränder kan vara stängda under denna tid på grund av grov sjö. Om du letar efter bra erbjudanden på flyg och hotell kan du försöka besöka ön under våren eller hösten.