Reseadapter och eluttag i Kamerun

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Kamerun, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Kamerun. Den typ eller de typer av eluttag som används i Kamerun är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Kamerun samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇲

Reseadapter behövs inte till eluttag i Kamerun

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Kamerun så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Kamerun använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Kamerun samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Kamerun. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Kamerun. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Kamerun

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Kamerun, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Kamerun.

Att besöka Kamerun som turist

Kamerun är ett av de mest populära turistmålen i Afrika. Landet är känt för sina vackra landskap, sin mångsidiga kultur och sin rika historia. Kamerun är ett utmärkt resmål för dem som vill uppleva en annan sida av Afrika. Det finns många saker att se och göra i Kamerun, och folket är varmt och välkomnande.

Den bästa tiden att besöka Kamerun är under torrperioden, som pågår från oktober till april. Under denna tid är vädret varmt och soligt och det regnar lite. Den våta säsongen pågår från maj till september, och under denna tid upplever landet kraftiga regn.

Kamerun är ett mångsidigt land med många olika attraktioner. Några av de mest populära bland turistmålen finns huvudstaden Yaounde, kuststaden Limbe och nationalparkerna. Kamerun har också några av Afrikas bästa stränder.

Vare sig du är ute efter en avkopplande semester eller en äventyrsfylld resa är Kamerun ett utmärkt resmål.