Reseadapter och eluttag i Jordanien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Jordanien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Jordanien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Jordanien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Jordanien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇯🇴

Reseadapter behövs inte till eluttag i Jordanien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Jordanien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Jordanien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Jordanien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Jordanien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Jordanien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Jordanien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Jordanien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Jordanien.

Att besöka Jordanien som turist

Jordanien är ett land i Mellanöstern. Det har varit ett populärt turistmål i många år på grund av sin naturliga skönhet och sina historiska platser. Huvudstaden Amman är hemvist för många antika ruiner och moskéer. Petra, som är ett av UNESCO:s världsarv, ligger också i Jordanien.

Jordanien är också ett land med stora kontraster. Från det livliga stadslivet i Amman till lugnet i öknen finns det något för alla i Jordanien. Besökare kan njuta av aktiviteter som vandring, camping och ridning på landsbygden eller utforska de många historiska platserna och museerna i städerna. Det spelar ingen roll vad du har för intressen, du kommer säkert att hitta något att njuta av i Jordanien.

Den bästa tiden att besöka Jordanien är från oktober till april, då temperaturen är mildare. Landet kan dock besökas året runt eftersom det alltid finns något nytt att se. Så om du letar efter ett nytt och spännande resmål ska du överväga Jordanien. Du kommer inte att bli besviken!