Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company

Reseadapter och eluttag i Japan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Japan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Japan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Japan är Typ A och Typ B, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av typen och Typ C, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Japan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇯🇵

Reseadapter behövs till eluttag i Japan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Japan så måste du ta med en reseadapter, då de i Japan använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Japan.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Japan inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Japan.

Reseadapter som passar eluttag i Japan

Reseadapter för eluttag Typ B

Skross Jordad reseadapter till eluttag i Japan

Reseadaptern ovan är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Japan, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos Kjell & Company. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer.

Universaladapter till hela världen

Universaladapter till eluttag i Japan

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Japan. Reseadaptern på bilden ovan är fram samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos Kjell & Company. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer.

OBS! Vänligen säkerställ hos Kjell & Company att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Japan.

Eluttag som används i Japan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Japan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Japan.Illustration av eluttag Typ B som används i Japan.