Reseadapter och eluttag i Jamaica

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Jamaica, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Jamaica. Den typ eller de typer av eluttag som används i Jamaica är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Jamaica samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Jamaica? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Jamaica till Sverige.

🇯🇲

Reseadapter behövs till eluttag i Jamaica

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Jamaica så måste du ta med en reseadapter, då de i Jamaica använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Jamaica.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Jamaica inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Jamaica.

Reseadapter som passar eluttag i Jamaica

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Jamaica. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Jamaica.

Reseadapter Jamaica till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Jamaica i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Jamaica till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Jamaica. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Jamaica

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Jamaica, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Jamaica.

Att besöka Jamaica som turist

Jamaica är ett populärt resmål för turister. Ön har vackra stränder, frodig vegetation och vänliga människor. Det finns massor av saker att göra på Jamaica, bland annat bada, snorkla, vandra och utforska kulturen. Jamaica är ett utmärkt ställe att koppla av på och njuta av den karibiska livsstilen. Ön har något för alla, oavsett om du vill spendera din tid med att utforska djungeln eller koppla av på stranden. Det finns gott om aktiviteter för att hålla dig sysselsatt, till exempel simning, snorkling, vandring och utforskning av kulturen.

Den bästa tiden att besöka Jamaica är mellan december och april, då vädret är varmt och torrt. Regnsäsongen pågår från maj till november, så om du vill undvika det blöta vädret är det bäst att besöka landet under torrperioden. Jamaicanerna är några av världens vänligaste människor, så var inte rädd för att inleda en konversation med dem. Den jamaicanska kulturen är en blandning av afrikanska, europeiska och asiatiska influenser, så det finns många intressanta saker att se och göra på ön. Om du letar efter en karibisk semester som är full av äventyr, kultur och avkoppling är Jamaica det perfekta resmålet för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Jamaicas eluttag. 😊