Reseadapter och eluttag i Israel

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Israel, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Israel. Den typ eller de typer av eluttag som används i Israel är Typ H och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Israel samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇮🇱

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Israel

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Israel så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Israel bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Israel.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Israel samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Israel. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Israel

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Israel. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Israel.

Eluttag som används i Israel

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Israel, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ H som används i Israel.Illustration av eluttag Typ C som används i Israel.