Reseadapter och eluttag i Israel

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Israel, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Israel. Den typ eller de typer av eluttag som används i Israel är Typ H och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Israel samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇮🇱

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Israel

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Israel så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Israel bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Israel.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Israel samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Israel. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Israel

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Israel. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Israel.

Eluttag som används i Israel

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Israel, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ H som används i Israel.Illustration av eluttag Typ C som används i Israel.

Att besöka Israel som turist

Israel är ett populärt turistmål av många skäl. För det första finns det i Israel ett överflöd av historiska och religiösa platser som är viktiga för människor från hela världen. Särskilt Jerusalem är en stad som är helig för judar, kristna och muslimer och lockar därför pilgrimer och religiösa turister från hela världen.

Förutom sin religiösa betydelse är Israel också känt för sin naturliga skönhet. Landets varierande landskap har allt från sandstränder och grönskande dalar till snöklädda berg och karga öknar. Denna variation gör Israel till ett populärt resmål för ekoturister och friluftsentusiaster. Slutligen är Israel också ett relativt säkert land att besöka, med låg brottslighet och utmärkt sjukvård.

Den bästa tiden att att besöka Israel beror på vad du vill se och göra. Om du till exempel är intresserad av att besöka religiösa platser är den bästa tiden att åka under någon av de stora judiska eller muslimska helgdagarna. Om du däremot är mer intresserad av att njuta av landets naturliga skönhet anses våren eller hösten i allmänhet vara de bästa tiderna att besöka.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Israels eluttag. 😊