Resmål/Reseadapter/Isle of Man

Reseadapter och eluttag i Isle of Man

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Isle of Man, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Isle of Man. Den typ eller de typer av eluttag som används i Isle of Man är Typ C och Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Isle of Man samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Isle of Man? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Isle of Man till Sverige.

🇮🇲

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Isle of Man

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Isle of Man så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Isle of Man bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Isle of Man.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Isle of Man som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Isle of Man.

Reseadapter som passar eluttag i Isle of Man

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Isle of Man, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Isle of Man. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Isle of Man.

Reseadapter Isle of Man till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Isle of Man i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Isle of Man till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Isle of Man. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Isle of Man

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Isle of Man, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Isle of Man.Illustration av eluttag Typ G som används i Isle of Man.

Att besöka Isle of Man som turist

Isle of Man är ett populärt turistmål av flera skäl. För det första har landet en fantastisk natur, med sin karga kust och sina böljande kullar. För det andra finns det mycket att se och göra på Isle of Man, från dess historiska slott och kyrkor till livliga pubar och restauranger.

Den bästa tiden att besöka Isle of Man är under sommarmånaderna, när vädret är varmt och torrt. Det är dock mycket folk på ön under denna tid, så se till att boka ditt boende i förväg. Om du letar efter en lugnare semester är våren eller hösten också bra tider att besöka.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Isle of Mans eluttag. 😊